Selecteer een pagina

Nieuws

Intelligente ventielen

Stroombesparend, hogere werkdruk, AC-DC

Flo Control introduceert magneetafsluiters met 3 nieuwe typen spoelen met ingebouwde intelligentie, genaamd smart valves: De ventielen met intelligente spoelen kunnen het stroomverbruik radicaal verlagen, werken met veel hogere drukken of zorgen voor een grotere doorlaat dan standaard kleppen met dezelfde grootte.

De “booster” versie kan ingezet worden bij hogere drukken of een grotere doorlaat dan standaard ventielen met dezelfde afmetingen.

De “saver” versie vermindert de vermogensafname met 75% of meer, zonder dat de maximale werkdruk verandert. Speciaal voor batterij toepassingen zijn er de 6-24V= uitvoeringen met een zeer lage vermogensafname voor langere levensduur van de batterij.

De “converter” versie heeft een ingebouwde gelijkrichter die van AC DC maakt, speciaal geschikt voor toepassingen waar geruisloos schakelen belangrijk is en de toevoer in AC spanning is, of als de shading ring niet ingezet kan worden bij agressieve media.

Booster, saver en converter spoelen zijn verkrijgbaar voor alle standaard Flo Control 2/2 en 3/2 afsluiters met aansluitingen van M5, 1/8, 1/4, 3/8 en 1/2 en alle operators. Deze ventielen hebben precies dezelfde afmetingen en industriële connector aansluitingen inclusief de IP65 stekker, als de standaard Flo Control spoelen, zelfs ook het 15mm ventiel.

Flo Control is een Italiaanse fabrikant van magneetventielen en systemen voor lucht, andere gassen en vloeistoffen inclusief agressieve media. FC heeft meer dan 50 jaar ervaring in het adviseren bij toepassingen, ontwerpen en fabriceren van deze producten.

Insteekkoppelingen en kuststof buizen voor lucht en vloeistoffen vindt u op de Speedfit pagina.

Insteekkoppelingen voor sanitair en verwarmingsinstallaties. U vindt ze op de Speedfit pagina.

De PDF pagina’s van 5/2 ventieleiland met centrale connector zijn nu te vinden op de kunststof ventielen pagina.

Nu ook magneetventielen tot G2 aansluitingen leverbaar voor verschillende media. Deze zijn te vinden via de multi-media ventielen pagina.

Sinds enige tijd zijn de stangkoppen van rvs 316 leverbaar. Ook deze zijn zelfsmerend en dus onderhoudsvrij. De gegevens vindt u op deze website onder RVS stangkoppen binnendraad of RVS stangkoppen buitendraad, verdere informatie en documentatie sturen wij u op verzoek graag toe. Gaffels van rvs 303 zijn vanaf nu ook leverbaar. Deze gaffels zijn te vinden onder RVS gaffels volgens CETOP of RVS gaffels volgens DIN.